Thursday, May 14, 2009

NUR AdA di hAtinyA,,,,

Awl bln january hr 2 ,,adk ku yg ke-4 tlh menjalani PLKN d pahang,,ku th jauh di sudu hatinya iwan xnk g sbb xbebas,,tp nk xnk die kne g jgk,,padam mk die,,ehe,,tp ku th die mst seronok nnt,,bile pulang dr PLKN iwan lbh byk bercerita tntg pengalamnya di sana. Memang da ku agak dia tlh berubah wlpn skt sj,,jauh d sdut hatinya iwan bkn lah degil tp nkl dlm pandai,,dan ku th Nya ade di ht smua org,,,amin,,,,,,

bAru Ku tAhu,,,,,,,

2009-05-13 6.30pm

Petang, ku lepak2 kt luar sambil tengok dedi bagi makan bit2 dan tengok adik mencari sesuatu di dalam rumah,,ku pn duk diam je sbb ku xtahu nak buat ape,,tibe-tibe adik ku datang lalu memberi buku 555(3 5) die kepada ku,,ku baca,ku seyum, dan ku gelak,,ini y die tls,,sejujur-jujurnye 1 perkatan pn ku x ubah,sama seperti ape y adk tulis dlm buku 555 (3 5) 2,,ini lah nukilanya:-“Nama saya Mohd Nor ikHmal. Saya berumur sepuluh tahu. Saya bersekolah di Sekolah kebangsaan Parit Pinang Seribu. Saya mempunyai dua Abang dan tiga kakak. Hobi saya ialah menaik basikal dan buat up. Kawan baik saya ialah Hilman. Saya Selalu bergaduh dengan Hilman. Kami berdua selalu bermain gasing dan permainan yang lain lagi.

Saya amat menyayangi ibu dan ayah saya. Hobi ayah saya ialah memancing ikan. Hobi ibu saya bekerja untuk mencari rezeki. Saya suka belajar dan bermain bersama Hilman. Hilman aelalu mengajak saya bermain bersama saya. Saya amat gembira sebap dapat belajar dan bermain dengan Hilman.awek saya ialah Zati. Awek Hilman ialah lina. Hobi Hilman ialah bermain bola sepak.

Hilman sangat menyayangi lina tetapi lina tidak suka Hilman. Hilman je yang selalu berangan dapat kawan dengan lina. Saya juga menyayangi zati tetapi zati tidak suka pada saya, saya je yang berangan selalu. Apalah saya dan Hilman selalu berangan nak kawin. Apapun kami akan cuba mendapatkanya. He, He!! Bye,bye!!!”


Cam xcaye adik ku tulis cm ne,,tp inilah adk ku,,,pls sunat neh mcm2 peragai plik die bt,,tp ku agak terharu bile adk tls d perengan ke-3 ayat per-1,,rupenya byk yg die perhatikan di rumah,,btl orang tua2 kate,,bdk kck xpandai nk menipu,
Skrg BARU KU TAHU,,,,,,,,cayang ucu,,,,,,,,,,,,,,,