Friday, March 18, 2011

Dihempas Ujian ALLAH swt

Resah....hati ini sangat resah...mendengar suara umi tadi terasa ingin pulang ke rumah dengan segera,,umi bercerita tentang suaminya menimpa musibah,,Masyallah,,aku tergamam,terkedu,,sepatutnya aku berada disisi umi sekarang,,tapi cepat-cepat umi berpesan,"jangan risau, umi kuat lagi",,ya ALLAH,,luluh hatiku ini,,umi berbicara,,suaminya menimpa musibah,,disaat suaminya memerlukan umi,,umi tiada,,umi sedih,,mendengar suara umi,,ku lagi bertambah sedih,,sedih ya ALLAH,,sedih yang teramat,,


adakah ini ujianMu untuk kami sekeluarga dan umi ya ALLAH??? adakah ini yang KAU ingin berikan kepada kami ya ALLAH? mampukah kami menempuh ujian MU yang hebat ini ya ALLAH? hanya 1 ku meminta padaMU,,KAU kuatkanlah imam dan semangat  keluargaku dan umi ya ALLAH,,kuatkan kami ya ALLAH,,hanya padaMU kami bermohon dan berserah (-_-)


***suami umi yang ku ceritakan di atas ialah ayah ku...
umi dan ayah,,inilah 'air mata untuk umi dan ayah'
umi, ayah,,,lihatlah air mata ku, air mata yang terlalu mencintaimu. ayah selalu cakapayah sayangkan saya dan umi tapi ayah tidak menjaga diri seelok mungkin, membuatkan ayah sakit,,kenapa yah? ku tidak mahu ayah pergi,,kesian umi ayah,,kesian kami,,jika ku menangis,siapa yang akan mengusap air mataku? ayah tidak menjawab setiap kali ku bertanya, ayah hanya tersenyum, hatiku perih ayah,,semua senyuman itu membuatku berlinangan air mata,,tidak ada seorang pun yang dapat menghentikanknya,,air mata ini untuk ayah,,ku doakan supaya cepat sembuh dan kembali ke pangkuan kami,,umi memerlukanmu ayah.  ya ALLAH,,KAU kuatkan lah iman kami ya ALLAH,,hanya pada MU kami berdao dan memohon,,,amin (-_-)


doakan keuarga kami,,semoga ALLAH memberkati kalian kembali