Monday, January 13, 2014

Just turn 2014

Salam semua, alhamdulilah, sudah masuk tahun baru kita, tahun 2014. Setiap tahun bila tiba tahun baru, mesti orang akan bertanya, apa impian tahun lepas yang belum tercapai? Apa impian tahun baru? Dan apa impian tahun lepas yang akan dibawa ke tahun depan? :)

Tahun lepas = 2013, tidak banyak impian FAD sebenarnya, ada 2 yang paling besar iaitu, beli kereta dan kahwin dengan orang tersayang. Alhamdulilah, 2 impian tu sudah termakbul. Tahun ni = 2014, belum ada impian sebenarnya, cuma ada 1 impian yang ada secara automatik. Apakah itu? :) Impian jadi seorang ummi :)

Alhamdulilah, kandungan FAD sudah mencapai third trimester. Now, I pregnant 30 weeks. Tak banyak yang FAD nak share masa FAD mengandung ni. Alhamdulilah tak terhingga, semuanya berjalan lancar. Just a normal feeling as a pregnant women. Dari first time dapat tahu FAD pregnant, FAD terus niat, "anak FAD ini akan senangkan FAD dalam semua perkara, Insyallah. Alhamdulilah, ianya menakjubkan. Untuk entry kali ni, just nak share beberapa gambar semasa kehamilan FAD.

20 weeks in pregnancy:24 weeks in pregnancy:


25 weeks in pregnancy:


Now, I'm 30 weeks in pregnancy:
Sejujurnya, memang tak sedar bila masa perut ini membesar :) Sekarang baby memang aktif sebab sentiasa bergerak tak kira masa. Alhamdulilah,syukur pada ALLAH swt kerana FAD hamba kerdil yang telah dapat merasai nikmat dariNya ini. Terima kasih juga sebab kurniakan FAD seorang suami SHOLEH yang tidak dapat FAD ungkapkan dengan kata-kata. Sayang Abang until jannah :)


3 comments:

susiela muazzin said...

Sy xknal kamu..tapi sbgi seorng ibu hati sy sgt sayu bile mbace kisah Muhammad Sufi..smoga arwah berada dlm lindunganNya..Fad msti kuat ye..keluarga dan suami sntiasa ada utk Fad.semoga dikurniakan lebih ramai cahayamata kelak.aminnn...love ms.miumiu

hainom OKje said...

Tiada siapa yg tahu ada ujian besar yg menanti kita di depan sanakan FAD

Eyka Kamarudin said...

Fad memg seorang yg kuat dan tabah...kisah fad sama seperti ap yg pernah mak sya alami dlu...arwah abg meninggal di dlm rahim...wlaupun sya msih blm lahir..tp sya dpt rasakan perasaan mak sya waktu itu...sesungguh nya ap yang berlaku adlah kehendak ilahi....semoga fad tabah menghadapi dugaan ini...amin...